Komunikaty

Oświadczenie Prezydium Unii Polityki Realnej w sprawie nieprawdziwych informacji o rzekomym rychłym opuszczeniu przez Posłów UPR Klubu Kukiz’15

Szanowni Państwo.
W ostatnich dniach pojawiły się na różnych, mało istotnych, forach informacje, niestety powtarzane później przez osoby, które, jak mogłoby się wydawać, winny być osobami poważnymi, informacje, o tym, że UPR w najbliższym czasie opuści Klub Kukiz’15 i założy własne koło poselskie. W związku z tym informuję: UPR pozostaje istotnym elementem Klubu Kukiz’15, a związani z nią posłowie nigdzie się nie wybierają (ku zmartwieniu tych, którzy z wielką radością wypchnęliby ich na zewnątrz Klubu). My, w przeciwieństwie do wielu innych na naszej scenie politycznej, dotrzymujemy umów i nie zdradzamy. Jednocześnie informuję, iż osoby, które rozpowszechniają tego typu idiotyczne i kłamliwe informacje, są zainteresowane w szkodzeniu Ruchowi Kukiz’15 oraz UPR i winny się liczyć z możliwością pozwów sądowych za rozpowszechnianie informacji nieprawdziwych celem osiągnięcia korzyści politycznych. Bez wyjątków ze względu na opcję polityczną, jaką dana osoba reprezentuje.
UPR jest z Kukiz’15 i nic się tutaj nie zmienia.
W imieniu Prezydium UPR
Bartosz Józwiak